Sunday, March 11, 2018

MISI MENGEJAR BAS








Harini Noha ikut Saba ke KL. Ada appoinment dengan Zul (kawan lama dekat Polisas) dan Tiqah (kawan lama dekat UM).

Selesai Zul sign register Perlindungan Perubatan rm1,000,000.00 noha pon tepefonlah Tiqah nak jumpa.

Call punya call tiqah tak angkat. Mesej pon xreply. Maklumlah buay sangat2 member kesayangan noha tu. Buainessman yang berjaya๐Ÿ–’

Then, Noha and Saba decide tunggu je Tiqah dekat rumah saba. Lepas maghrib baru Tiqah bagitau dia lupa n kelas dia full sampai malam๐Ÿ˜‚

So noha pon apa lagi, cepat2 siap then terus saba hantar ke Terminal Bas Klang.

Sampai2 di kaunter tiket depa bagitau semua tiket habissss. Alamak!!!

Saba dah hasut dah, "balik esok je lah Noha"

Hahahahhaa...nasib baik iman kental. Tetap menunggu di stesen bas manalah tau ada orang yang cancel tiket last minute kan.

Sambil2 tunggu tu noha layan beger sebiji kongsi berdua dengan Saba. Romantik tau๐Ÿ˜‚
Oder pula air Limau Suam dan air Suam dekat kedai mapley.

Bila Saba g bayar terkejut beruk dia, Harga Air Lagi Mahal dari Harga Beger daaaaaa.... owh Malaysiaku๐Ÿ˜‚

Selesai makan nampak la bas Etika sampai...

Terus tanya driver ada tiket kosong tak?

Dia kata tunggu semua orang naik dulu baru tau...

Lepas 30min menunggu Alhamdulillah...rezeki Noha dapat juga naik bus.

Naik je tak bayar lagi nih๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ dia kata tunggu orang naik dwkat TBS pula. Kalau penuh terpaksalah noha duduk dekat Seat Simpanan sebelah Driver๐Ÿ˜…

Nauzubillahiminzalik.

Okey...noha nak save batery. Nnt dah sampai Kuantan nak kena call shuben takut betri put pula๐Ÿ˜‚

Doakan noha selamat ye❤❤❤❤

Saturday, March 10, 2018

I am Back!!!!!






Assalamualaikum. 

Harini Noha kembali menulis blog selepas dikejutkan oleh Kak Naf di MAP tadi...

Hahahahah...

Ok. Inilah teman yang setia dengan noha susah senang.

Harini saba pon baru buka blog. 

Semuga kami sama2 istiqamah.

Ameeeen❤️❤️❤️







Saturday, November 18, 2017

Huwaida♡


Ini adalah huwaida waktu umurnya sehari.

Apa yang special tentang huwaida?

Waktu dalam perut noha tak tau jantinanya. Semua org kata baby boy sbb perut bulat dan cantik je. Badan pon x mengembang

Bila keluar waktu nurse tanya baby boy ke girl noha jawab "boy" !

Hahahah. Konfiden dapat baby boy๐Ÿ˜‚

Disebabkan itulah noha namakannya huwaida... yang bermaksud lemah lembut.

Alahmdulillah skrg huwaida dah berumur 2 tahun.

Satu2nya baby yang noha ambil protection Prudential BSN Takaful sejak dalam perut lagi❤

Disebabkan itu waktu umur 8 bulan dah boleh guna medical card huwaida untuk operate bisul di dadanya.

Alhamdulillah segala puji hanya bagi Allah yang maha memberi rezeki.

Semuga Huwaida sentiasa diberi kesihatan yang baik, menjadi anak yg solehah, hamba Allah yang bertaqwa serta berjaya dunia akhirat. Ameeeen.


Friday, January 23, 2015

Cikgu Razali Bidin




Noha: abang!!! Cikgu sayang!!!!! Cikgu!!!!

Hampa...teriakan di dalam kereta. Hanya memekakkan telinga suami dan anak2.

Suami: takpe, kita tunggu je dekat sini sampai cikgu keluar semula..

Hampir sejam lepas tu.....

Suami: sayang! Cikgu sayang!!! Cikgu!!!!

Terus suami bergegas keluar mengangkat tangan kepada cikgu kesayanganku dan cikgu membalasnya dengan senyuman mesra.

Bila daku keluar dari kereta barulah cikgu bersuara..

Cikgu razali: Umee!!! Maaf tadi cikgu tak kenal suami tu yang senyun je. Kalau umee memang saya kenal lah anak murid saya.

Subhaanallah...tiada ungkapan yang lebih indah. Cikgu masih mengenaliku♡♡♡♡♡♡

Rasa macam berada di awangan. Tak percaya berjumpa dengan cikgu yang sangat banyak berjasa.

Dua tiga kali kuungkapkan "gembiranya saya jumpa cikgu"...

Bergenang air mata saat cikgu memeluk erat suamiku sebelum pulang.

Terima Kasih cikgu... terima kasih ♡

Saturday, January 17, 2015

Reward Anak



Assalamualaikum♡

Siapa yang suka pegi pantai???

Keluarga noha semua suka ke pantai♡

Lagi-lagi pekena air kelapa tepi pantai...ooouuuhhh nikmatnya♡

Selama seminggu inilah aktiviti kami setiap kali ambil syaqeer dari sekolah♡

Reward kepada syaqeer sebab berani dan semangat pergi sekolah♡

Semalam papa tak sempat bawa minum air kelapa sebab berkejar solat Jumaat, jadi kami gantikan dengan harini..



Minggu depan nak ubah jadual lain pula...

Apa yang anda suka buat dengan anak anda???
Boleh bagi idea dekat noha♡♡♡
Love,
Noha
(Always want to be better mom)

Monday, January 12, 2015

PENGALAMAN MENGHANTAR ANAK KE SEKOLAH



Assalamualaikum...♡♡♡

Harini ni noha nak berceloteh tentang pengalaman noha menghantar syaqeer ke sekolah.

Hari pertama hantar memang indah. Takde bunyi langsung kata-kata negatif dari syaqeer. Syaqeer pon excited nak pergi sekolah sebab noha dah brainwash dia tentang kebaikan pegi sekolah, dan macam-macam perkara-perjara yang baik bila bersekolah.

Masuk hari kedua....allahurobbi... hehehe
Sebelum naik kereta syaqeer dah minta untuk tukar sekolah lain. Jadi noha pon bawalah syaqeer pergi ke Pasti yang berdekatan dengan rumah.

Sampai di Pasti, bila nak masuk jumpa cikgu je terus syaqeer bagitau "Mama, syaqeer nak berak la". Ah sudah!!!

Terus noha pujuk untuk tumpang berak tandas Pasti baru...

"No! Syaqeer tak suka. Syaqeer nak berak dekat rumah jugak..."

Hahahhaaaa....demand sungguh jejaka idaman malaya ni๐Ÿ˜

Noha pon layankan aja bawa balik semula rumah.

Selepas dia melepaskan hajat, terus dia bagitau..
"Mama, syaqeer nak sekolah semalam lah. Sekolah padang. Cikgu dia cantik"

Sekali lagi mama gelak besar๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„
Selesai hantar nenek pergi meeting, terus mama menuju ke sekolah syaqeer ditemani humaira.

Sampai disekolah, syaqeer pon salam dan mama pon sajelah nak tunggu di luar ekoran tinggal 2 jam je lagi sebelum kelas tamat.
Tiba-tiba....

"Waaaaaa!!! Saya nak mama saya!!! Syaqeer nak mama!!! Mama ambillah syaqeer!!!"
Allah...terus noha meluru ke dalam kelas. Tak sampai hati tengok 3 orang cikgu terpaksa abaikan student lain untuk menenangkan syaqeer yg berguling-guling di hadapan pin kelas.

Akhirnya cikgu mengalah dan memanggil noha ke dalam.

Dan bermulalah pengalaman baru noha sebagai cikgu tambahan di dalam kelas syaqeer!
Tak pasal-pasal humaira pon masuk kelas sama dan dapat makan percuma bersama pelajar-pelajar lain!๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜…

Moral of the story?

Tak perlu gatal-gatal nak tunggu luar kelas anak ye... lepas hantar sekolah terus balik๐Ÿ˜œ

Sunday, November 23, 2014

KELAS Law of Universal Attration DAN BLOG


Alhamdulillah... 
Selesai sudah kelas untuk hari kedua. Kelas pada hari ini juga bertempat di Mabiq Peramu. Cumanya kami hanya bertukar bilik disebabkan Bilik VIP semalam sangat penuh dengan tempahan makanan tengahari. Maklumlah hari Ahad memang Mabiq akan penuh dengan pelanggan.





Kelas bermula agak lambat hari ini disebabkan Noha dan 'Atiqah menghantar 3botol Lecithin customer di pasar tani depan UTC Kuantan pada pukul 7.30 pagi. 

Usai hantar barang terus Noha ambil peluang bawa Tiqah pusing-pusing tengok pelbagai jualan di Pasar Tani. Tiqah sangat rambang mata tengok pelbagai juadah yang dijual di pasar tani...hahhaaha

Permulaan kelas dimulakan dengan Kelas yang noha sendiri bentang iaitu topik Law of Universal Attraction (LUA). 

Walaupun tidak dapat sampaikan dengan sepenuh ilmu disebabkan masaslah teknikal, alhamdulillah semua point dapat noha terangkan.

selepas itu kelas disambung pula oleh 'Atiqah dengan topiknya Blog.

subhaanallah... baru noha tahu masih baaanyak yang noha tak tau pasal blog!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...